Nakreslite si cestu do mapy

scribblemap

Možno že sa Vám to už stalo, že Vás mal prísť navštíviť niekto, kto nevie kde bývate. Alebo máte niekomu vysvetliť, kde v meste nájde nejakú firmu, školu alebo čokoľvek iné. Máte možnosť mu to vysvetliť spôsobom: “najprv rovno, potom do ľava a potom do prava atď”. Alebo mu cestu k cieľu jednoducho nakreslíte, okomentujete a pošlete trebárs e-mailom.Takže ešte raz k tomu nachádzaniu cieľa. Nie je problém komukoľvek vysvetliť, kadiaľ má ísť v známom  meste. Ak sa ale jedná o mesto, ktoré nepozná a nemá ani GPS, tak je lepšie poslať mu mapku s vyznačenou trasou. Mapku som svojim známym a príbuzným posielal už niekoľkokrát. Mal som s tým viac práce, ale poradil som si. Stiahnuť Google mapu po častiach cez PrintScreen alebo nejakým softom a potom ju poskladať, nakresliť cestu atď. je pre laika naozaj drina.

Teraz je to jednoduchšie. môžete použiť Quik Maps alebo Scribble Maps na kreslenie priamo do mapy. Práca s nimi je jednoduchá. Stačí napísať mesto v ktorom chcete mapu kresliť. Web aplikácia Vám ju v momente nájde a môžete kresliť. Na kreslenie máte nástroje Draw Lines pre kreslenie rovných čiar. Ja používam tento nástroj. Môžete samozrejme použiť aj nástroj Scribble a kresliť ním čiary “voľne od ruky”. K vyznačenej ceste môžete pridať aj textové poznámky alebo aj iné ikonky/značky. Hotovú mapu môžete poslať. V programe Quik Maps mapu musíte uložiť a poslať môžete len vygenerovaný link. Scribble Maps je trochu prepracovanejší a okrem viacerých nástrojov máte možnosť poslať link na uloženú mapu, alebo tam máte vstavaný nástroj ktorým môžete mapu poslať e-mailom.

Vyskúšajte si niečo nakresliť do mapy a dajte mi v komentároch vedieť Vaše dojmy a skúsenosti, alebo ako túto situáciu riešite vy.

Zdroje:

Napíš odpoveď

husle
OK knihy