Zbytočné medzery v emaily

thunderbird

E-mailová komunikácia nás už celkom zaplavila. To je jasné. Cez internet sú tu už aj komunikácie iného typu ako napr. facebook a pod. Ale tá e-mailová komunikácia má podľa mňa celkom osobitné postavenie. V niektorých firmách má vyššiu frekventovanosť ako osobné stretnutia, a lebo telefonáty. Preto sú na ňu kladené vyššie vymoženosti a prístupnosť k človeku.

Ja osobne k emailovaniu používam dva druhy softvéru. Jedným programom je starý dobrý Thunderbird a tým druhým je Windows Live Mail. Teraz ale prejdem k Thunderbirdu. Po upgradovaní na vyššiu verziu sa mi stáva, že keď píšem email a za oslovením adresáta stlačím klávesu Enter, aby som urobil nový riadok, tak mi medzi riadkami automaticky urobí medzeru.

Celý e-mail je tak po každom stlačení Enteru rozsekaný na viac častí. Nejdem teraz písať o typografii, ktorá hovorí o medzerách medzi odstavcami. Určite je text lepšie štruktúrovany. V thunderbirde mi to tak trochu vadí, lebo tieto zbytočné medzery sú veľké ako výška riadka.

Samozrejme viem si pomôcť tak, že namiesto klávesy Enter stlačím kombináciu kláves Shift+Enter. Kurzor mi prejde na nový riadok, ale odstavec nevytvorí. Aj takto sa to dá riešiť.

Ďalším riešením je urobiť nastavenie Thunderbirdu. Nastavenie je v: Options > Composition > General
Ospravedlňujem sa je to v angličtine, ale prikladám obrázok z ktorého je bude hneď jasné. Treba tam len odškrtnúť možnosť "When using paragraph format, the enter key creates a new paragraph". Na obrázku je označená červenou farbou.

Thunderbird-novyodstavec

Napíš odpoveď

husle
OK knihy