Ako začať

ako-zacat

Názov knihy “Ako začať” je pre mňa veľmi oslovujúci. Myslím, že práve robením ťažkých vecí, ktoré sa v knihe opisujú sa človek zušľachťuje, rozvíja, napreduje. A nielen to. Je to aj zmena sveta okolo seba a robenie vecí pre vyšší zmysel. Robenie ťažkých je tu zadefinované trochu inak než definícia na ktorú sme zvyknutí. Sú to veci ktoré človeka presahujú. Autori knihy rozlišujú ťažké a pritom malé veci a ťažké veľké veci. Tieto ťažké a veľké, alebo malé veci robia mladí ľudia a toto ich konanie je veľmi inšpirujúce…

Predstavte si, že mladý študent Joshua vo veku 16 rokov sa dopočul, že znečistená voda ohrozuje deväťsto miliónov ľudí na svete. A na následky znečistenej vody zomrie približne 3,5 milióna ľudí ročne. Mladík zobral túto informáciu ako výzvu a rozhodol sa niečo pre to urobiť. Dať vykopať studňu je dobrý nápad, ale zohnať na tento projekt osem až desať tisíc dolárov je takpovediac neuskutočniteľné. Joshua dostal nápad a oslovil kamarátov s myšlienkou, aby sa vzdali jedného drinku a ušetrený dolár venovali na stavbu studne. Na tento projekt si založil neziskovú organizáciu a webovú stránku “Dolár za drink”. Nakoniec túto ťažkú vec s Božou pomocou dotiahol do konca a dal postaviť studňu pre cca šesť tisíc Sudáncov.

Takýchto a iných príbehov je v knihe veľa. Sú to jednoduché nápady a neuveriteľné sny. Prvé kroky a obrovské zázraky. Obyčajní tínedžeri a Boh, ktorý neustále volá mladých ľudí, aby s ich pomocou dokončil svoje veľké plány.

Nie sú to len ťažké veci, ale oslava Boha prostredníctvom ťažkých vecí. Kniha opisuje veci, ktoré sú tak trochu mimo tejto doby, ale zároveň je vidno, že práve oni sú v poriadku a nie tento svet, kde ľudia chcú žiť ľahko, chcú sa mať dobre a myslia len a len na seba.

Ak si pripravený urobiť vo svojom živote ďalší krok a rozdrviť tak priemernosť svojich dní a premeniť ich na Božiu slávu, táto kniha ti poradí “ako začať”.

Napíš odpoveď

husle
OK knihy