Rovnako iný ako ja (skutočný príbeh)

rovnako iny ako ja
Už si presne nepamätám kto mi dal prečítať knihu „Rovnako iný ako ja“, no na jeho slová nezabudnem: „Neuveríš, že sa niečo také môže stať v 20-tom storočí.“

Príbeh nám vykresľuje dva protiklady.

Skutočné otroctvo v dnešnej dobe. Ťažký život otroka – černocha, ktorý vyrastal vo virtuálnom otroctve ako zberač bavlny. Neskôr sa z neho stal bezdomovec a nakoniec zlomený agresívny tulák. Druhý príbeh je pohodlný život bohatého, vzdelaného špičkového obchodníka s umením, zvyknutého na značky Armani a Chanel a jeho rodiny. Týchto dvoch mužov spojila Debbie Hallová (obchodníkova manželka), odvážna žena, veľkým snom a hlbokým presvedčením. Nakoniec celý dlhý skutočný príbeh zoznámenia a verného priateľstva.

Príbeh je obohatený láskou, vierou v Boha. Je o živote, o jeho kráse a bolesti, aký len nevyspytateľný môže byť. Sú tu zachytené silné emócie, slzy a šťastie, láska a nádej.

Kto vie ako by sa bol vyvíjal život týchto dvoch mužov. Dvoch mužov z rôznych svetov keby ich nebola zoznámila žena s veľkým srdcom. Žena, ktorá ich v bolesti navždy opustila. Kto iný by dokázal spriateliť dva protiklady – belocha a černocha, vzdelaného milionára a negramotného bezdomovca.

Najkrajšie na celom príbehu je, že ich priateľstvo stále trvá a že tento príbeh je skutočný.

Napíš odpoveď

husle
OK knihy