Spoplatnenie obsahu na Slovenskom webe

No páni, môj názor je, že obsah spoplatnený jedného dňa bude (aspoň ten prémiový). Myslím si to aj preto, že stále platia zákony: “každá akcia vyvolá reakciu” a “ani sliepka nehrabe zadarmo”.

Každá akcia vyvolá reakciu

Ak pred rokmi denníky a iné web stránky chceli mať čitateľov na webe, stačilo mi publikovať na webe. Toto je tá akcia. A reakciou bolo, že ľudia si to tam našli – zadarmo. Celkom sa im to zapáčilo a úplne si na ten obsah zadarmo zvykli.

Ani sliepka nehrabe zadarmo

Nečudujem sa teda že je toľko rozruchu ohľadom spoplatnenia webového obsahu. Ak teraz ten obsah chcú spoplatniť, tak im stačí publikovať veeeeľmi kvalitný (platený) prémiový obsah. A platiaci čitatelia sa nájdu. Ruku na srdce. Kto z vás má predplatenú akúkoľvek webovú službu? Poznám niekoľko ľudí z kyberpriestoru, ktorí majú predplatené služby na manažovanie času, úloh, to-do zoznamov a ďalej web priestor, aplikácie pre android a pod.

Ja osobne sa spoplatnenia nebojím. Ak čitateľom hrozí spoplatnenie, tak vydavateľom hrozí, že musia začať tvrdo pracovať. Až potom sa nájdu ľudia ktorí sa tej mikroplatby neboja, lebo vedia, že získajú viac.

Tento článok je reakcia na článok: Bude spoplatnený obsah na Slovenskov internete? a je tu pohľad ako to vidím ja.

Teším sa na Vaše názory v komentároch.

Detect language » Slovak

2 Odpovede to “Spoplatnenie obsahu na Slovenskom webe”

  • janoo:

    Mne už dávnejšie kamarát povedal, že človek, ktorý chce robiť všetko zadarmo alebo lacno, nemá veľa šancí zarobiť viac. Jasné že záleží na kvalite a práve o to ide – ak si predplatím službu alebo prístup na web, kde bude neprofesionálny obsah, polopravdy, alebo hromada reklamných vyskakovacích okien a blikacích flashových reklám na kraji, alebo nebodaj celý stĺpec facebokových “Likes” ktoré presahujú do textu a znečitateľňujú ho, tak pá pá služba/web, už si ťa nepredplatím!

Napíš odpoveď

husle
OK knihy