Zostaň zameraný

zameranie
Ak už  vieš čo je pre teba dobré a máš cieľ tak zostaň na neho zameraný. V opačnom prípade plytváš energiami a k tvojmu cieľu sa približuješ len nepatrne. Ak si dobré dielo začal, tak ho aj dokonči. Tvoja zameranosť spôsobuje tri veci…

Ak chceš poriadne vyspať tak si ľahneš na 15 min.? Nie. Poriadne sa vyspíš aspoň 6 až 10 hodín, podľa toho ako veľmi si vyčerpaný. Ak si chceš pozrieť zaujímavý film, tak pozeráš len prvých 10 min.? Nie. Pozeráš ho až do konca. A podobných príkladov je mnoho. Poukazujú na nezmyselnosť, robiť veci “len tak napoly” a nedokončiť ich.

Zameranosť na ciele spôsobuje tri veci:

  1. Udržuje tvoju pozornosť zameranú na cieľ.
    Človek stráca tak svoju energiu, a hlavne čas, lebo sa často venuje mnohým veciam, ktoré ne sú pre neho a jeho budúcnosť dôležité. Som človek s mnohými záujmami. A tiež som strácal čas a svoje sily. Uvedomil som si to vtedy, keď som pracoval na jednej dlhodobej zákazke. Práve pri nej som bol rád, že všetku svoju pozornosť som venoval práci a tak som sa nestihol venovať ďalším nedôležitým veciam. Bol som zameraný na zákazku a to ma poháňalo vpred. Vyskúšaj to aj ty. Daj si cieľ a vytrvalo za ním kráčaj.
  2. Zvyšuje tvoju energiu.
    Robiť viac vecí naraz sa neoplatí. Človek stráca veľa energie, nevie ani “kde mu hlava stojí” a ani nestihne konkrétnej úlohe venovať dostatočný čas. A potom to aj vidno. Až keď sa niečomu venuješ až po hranicu svojich síl a schopností až vtedy sa dotýkaš driemajúcich schopností so svojom vnútri, ktoré bežne ani nevyužívaš, ba ani o nich nevieš. Ostaň zameraný. Oplatí sa to.
  3. Pozdvihuje ťa na novú úroveň.
    Ak sa o niečo snažíš, snaž sa viac. Tvoja snaha a zameranosť ťa pozdvihne z priemernosti, ak vieš čo chceš robiť a usiluješ sa to dosiahnuť. Tak pracovali mnohí úspešní ľudia či už to boli vynálezcovia, podnikatelia, športovci… Ostaň zameraný a odlíšiš sa od tých čo sú okolo svojim úspechom.

Napíš odpoveď

husle
OK knihy