Ako prekonať odkladanie

spiritual01

Ak máš víziu, vieš čo máš robiť a všetko ti je naklonené, tak existuje ešte jedna vec, ktorá ťa môže deliť od dosiahnutia cieľa. Tou vecou je odkladanie. Nemám tu na mysli odkladanie také, ako mu bežne rozumieme. Nejde tu o odloženie projektu, úlohy, alebo životného cieľa o niekoľko dní, mesiacov či rokov. Môžeš si hovoriť, že si nastúpil na cestu k cieľu, ale nenapreduješ. A práve o tomto sa dočítate v tomto článku…Ak si si istý, že si už nastúpil na cestu vedúcu k cieľu a napriek tomu nevidíš žiadne aspoň malé výsledky, tak si prehodnoť nasledujúce body:

1) Zázrak sa nestane
Aj keby sa mohol stať zázrak, nečakaj na neho. Je lepšie byť ním príjemne prekvapený, ako čakať na neho, nerobiac nič, a on aj tak nepríde. Bez ohľadu na to, ako veľmi túžiš po úspechu, zázrak nepríde, ak niečo konkrétne pre svoj cieľ neurobíš. Prevezmi zodpovednosť za svoj úspech a život a urob niečo pre svoju budúcnosť.

2) Skúmaj výhovorky
Výhovorka znamená, že zvaľuješ svoju vinu na niekoho iného, alebo na nejakú okolnosť. Znamená tiež, že riešenie problému nemáš na dosah a preto si si našiel dobrú výhovorku. Skúmaj svoje výhovorky a odstráň ich. Inak sa môže stať, že v živote nič nedosiahneš.

3) Mysli na hodnotu splnenej úlohy
Mysli na to, aký úžitok budeš mať zo splnenej úlohy. Hlavne na to mysli keď máš problém, alebo vtedy, keď “nemáš deň”. Myšlienka na to čo ťa čaká v cieli ti dá novú energiu, vyčistí ti cestu, prehodnotí priority… Pamätaj na to, že problémy sa zmenšujú len vtedy, ak ich riešiš.

4) Pros o pomoc
Na tomto svete nie si sám. Máš ľudí podobne zmýšľajúcich, máš tím ktorý s tebou spolupracuje. Obklop sa ľuďmi ktorí “spievajú tvoju pieseň” a majú také sny ako ich máš ty. Je to riskantné, lebo musíš pracovať na dôvere, spolupráci, porozumení. Musíš sa naučiť prijímať ľudí takých akí sú, ale zároveň ti oni môžu pomôcť rásť a dosiahnuť tvoj cieľ.

1 komentár to “Ako prekonať odkladanie”

Napíš odpoveď

husle
OK knihy