Time management

Jedným z dôvodov prečo nemôžme zožať úspech je, že nemáme cieľ. Ak ho aj máme niekedy nevieme ako k nemu prísť. Ďalším dôvodom môže byť, že sa nám cieľ stráca z dohľadu – akosi na neho zabúdame. Alebo aj keď tento cieľ máme neustále pred sebou, tak prílišná zaneprázdnenosť, preinformovanosť či unáhlenosť dnešnej doby nám nedovoľuje plynule na cieli pracovať.
Veď to sami poznáte. Určite ste zažili pocit, kedy “akoby ste sa prehrabávali na jednom mieste a nie a nie sa pohnúť ďalej”. Alebo keď sa snažíte, Vaša snaha sa podobá skôr na “kráčanie proti všetkým živlom prírody” ako na úspešné dosahovanie stanovených cieľov.
Jedným z možných riešení je Time Management. Je to moderná vedná disciplína, ktorá skúma človeka z pohľadu jeho činností v čase. Alebo po slovensky: Ak budeme používať fintičky manažmentu času, je celkom pravdepodobné že sa nám podarí nemrhať časom. Prácu skončíme skôr, pretože budeme pracovať efektívnejšie. A budeme mať čas žiť tak trochu normálne.
Každý deň máme príliš málo času na to, koľko toho máme urobiť. Toto môže viesť k notorickému nestíhaniu. Ale keďže máme možnosť rozhodnúť sa ako budeme tráviť svoj čas, môžeme s tým niečo urobiť. Musíme sa naučiť rozlišovať čo musíme urobiť a čo chceme urobiť. Dobrý Time management znamená porozumieť našim cieľom a zorganizovať denný rozvrh tak, aby sme napredovali. Ak sa ešte naučíme niekoľko zručností efektívnej práce, získame čas navyše.
V ďalších článkoch vám budem prinášať rôzne návody ako si zorganizovať život pomocou Time managementu.

Napíš odpoveď

husle
OK knihy