KURZ PRVÝCH LEKCIÍ VÝUČBY HRY NA HUSLIACH

husle-blog

vznikol ako pomôcka pre rodičov začínajúcich huslistov. Prínosom kurzu je, že  v pohodlí domova si môžu rodičia spolu so svojimi ratolesťami pozrieť, precvičiť a naučiť sa správne základy hrania na husliach.

Rodič dokáže postrehnúť a zapamätať si viac detailov ktoré svojmu dieťaťu pri domácom cvičení môže pripomenúť. Tieto elementárne základy predchádzajú samotnému hraniu skladieb. Každý, kto chce hrať na husliach, by mal vedieť pomenovať časti huslí a sláčika. Preto sú súčasťou kurzu aj dve edukačné hry. Opakovaným hraním týchto dvoch webových hier žiak nadobudne nové vedomosti. Dôležité je, aby si začínajúci huslista osvojil správne technické zručnosti a návyky medzi ktoré patria: správny postoj pri hraní na husliach, držanie huslí, nasmerovanie ľavej dlane, dopad prstov na struny, nácvik uchopenia husľového sláčika, nasadzovanie sláčika na struny bez zvuku huslí a vedenie sláčika po strunách huslí.

KURZ PRVÝCH LEKCIÍ VÝUČBY HRY NA HUSLIACH

je zostavený zo 6 lekcií. Lekcie obsahujú videá,  ktoré majú byť nápomocné pri domácom cvičení. Dĺžka trvania celého kurzu je 31 minút. Videá sú sprevádzané hudbou a titulkami. Titulky poskytujú odborné rady a opisujú cviky na získanie technických zručností.

            Kurz je tak prepracovaný, že môže byť odrazovým mostíkom k začatiu štúdia hry na husliach. Čiže je vhodný, ako vyučovacia pomôcka aj pre samoukov.

Je vhodný k pokračovaniu v štúdiu hry na husliach. Obsahuje uvoľňujúce cvičenia pre svaly oboch rúk, ktoré pomôžu uvoľniť nesprávne kŕčovité držanie huslí, alebo sláčika. Umožnia ladné vedenie sláčika po strunách huslí.

 Mám overené, že keď sa všetky základné kroky vysvetlia žiakovi primeraným spôsobom, tak ovládanie hudobného nástroja sa stane preňho pomerne jednoduché. Dôležité je zdôrazniť, že nie je podstatné koľko minút alebo hodín bude žiak cvičiť, ale pri cvičení rozmýšľať o danom probléme.

       Máte stále chuť naučiť sa hrať na husliach?  Prajem vám veľa trpezlivosti pri štúdiu. Váš sen naučiť sa základy hry na husliach si môžete splniť v každom veku. Držím palce.

autor článku: Stanka Maráková

https://violin.preferably.eu

https://youtu.be/SbIkUW_1joo – trailer

stránka na facebook-u

1 komentár to “KURZ PRVÝCH LEKCIÍ VÝUČBY HRY NA HUSLIACH”

  • Ondrej Horváth:

    Prosím o informáciu, ako môžem získať horeuvedený kurz a aj cenu, pretože by som sa chcel naučiť hrať na husliach. Prosím aj o info, kde a aké husle sú vhodné pre úplného začiatočníka. Ďakujem.

Napíš odpoveď

husle
OK knihy