Život napriek mojej vôli

Zivot napriek mojej voli

Tento príbeh je veľmi dojímavý, plný zármutku a šťastia. Plný radosti a plaču. Plakať sa dá od šťastia, od nešťastia aj od bolesti. Príbeh Vám prerozpráva pravdu, že Život je dar a ten si treba vážiť.

Kristen sa narodila ako tretie dieťa v americkej pobožnej milujúcej rodine. Mala všetko čo chcela, čo potrebovala. Keď mala 17 rokov niečo sa pokazilo. Zomrela jej starká, ocko mával depresie. K tomu všetkému kamarát spáchal samovraždu. Kristen začala fajčiť a piť. Raz na večierku ju znásilnil kamarát, ktorý sa jej neskôr vyhrážal, že keď nebude čušať, bude zle. Nič pre neho neznamenala. Bola zneuctená a ponížená. Nemala nikoho, komu by sa bola zverila. Tu sa vlastne začína celý jej tragický príbeh. Nezvládla to, chcela zomrieť. Smutná, opustená si večer ľahla na koľajnice a čakala na smrť. Napriek tomu, že chcela spáchať samovraždu, myslela si, že príde do neba. Len zázrakom sa jej život neskončil. Boh mal dôvod, prečo ju nechal žiť.

Dosť podrobne opisuje celý dej. Strach, hrôzu, bolesť a šok, keď si videla vlastné nohy dva metre ďalej. Čakala ju dlhá a ťažká cesta liečenia a návratu do života.

Ľudia sa za ňu neustále modlili a Kristen sa pomaly približovala k Bohu. Sila modlitby je neuveriteľná. Keď si nevieme sami pomôcť je to zlé, ale s Božou pomocou sa dá všetko zvládnuť. Prekonala veľa operácií. Za tri roky bola trikrát na psychiatrii. Stále bola v depresii pod liekmi. Nevedela nájsť zmysel života.

Raz jej svitlo. Azda môže byť ešte užitočná, bude pomáhať ľuďom. Tou najväčšou silou na svete, čo mení ľudské životy, je Božia láska. Upla sa na Boha. Postupne prestala brať lieky. Všetci jej pomáhali – rodičia, priatelia, lekári. No najviac jej pomáhal Boh. Stále jej zasahoval do života a usmerňoval ju. Dôležité je nájsť v sebe silu žiť.

Založila organizáciu Most k tebe. Ostala na vozíku. Verejne vystupovala a otvorene rozprávala svoj príbeh. Veľa ľudí ju počulo – zachránila veľa životov. Prestala sa hanbiť. Dávala ľuďom nádej. Ukázala, že Boh existuje a že existuje aj nádej.

Život je dar a ten si treba vážiť.

Napíš odpoveď

husle
OK knihy