Vykúpená láska

vykupena-laska
Na trhu je množstvo kníh – románov o láske prepletaných napínavými udalosťami, zradami, vernosťou, intrigami a ťažkom živote. Tento príbeh je ale úplne iný. Je plný trpkosti, lásky a boja o život. O tom, koľko Sarah vytrpela, aby prežila.

Láska niekedy nie je požehnanie, ale prekliatie, to si myslela mama malej Sarah. Utrpenie sa začalo, keď ju ako 8-ročnú predali vojvodovi, ktorý mal rád malé dievčatká. Keď podrástla dostala sa do bordelu. Volali ju Anjela. Viackrát ušla, ale dostala sa len z blata do kaluže. Bola na tom tak zle, že vyprovokovala strážcu a ten ju skoro zabil. Boh jej poslal záchranu v podobe Michaela. Ten sa do nej zaľúbil a vzal si ju za manželku. Odviedol ju k sede do domu do údolia. Pre Sarah bolo odpúšťanie cudzie slovo a milosrdenstvo nepredstaviteľné. Celé roky mala nočné mory. Po čase zistila, že sú aj takí ľudia, ktorí ju majú radi. Začala manžela ľúbiť. Nevedela sa vyrovnať s jeho láskou, stále mala strach, že ju raz opustí. Nepochopila, že Boh neodsudzuje, ale odpúšťa. Zase ušla, lebo nemohla mať deti. Boh na Michaela zoslal veľa skúšok. Nie preto, že by ho neľúbil, ale aby ho zocelil. Keď ušla, vždy ju priviedol späť. Zneužil ju aj Paul, manželov švagor. Myslel si o nej len to najhoršie. Neveril, že sa napraví.

Zase ušla, lebo chcela, aby si Michael zamiloval do Miriam, ktorá žila v susedstve a mohla mu dať deti. Došla do San Francisca. Tam robila 6 mesiacov kuchárku. Keď reštaurácia zhorela, našiel ju vojvoda. Minulosť ju dobehla. Odvliekol ju a zase zavrel. Chcel ju výhodne predávať. Anjela už bola oveľa silnejšia a tak sa mu vzoprela. Bankár Axl jej pomohol. Založila dom pre padlé dievčatá. Bola preč tri roky. Tu ju našiel Paul, ktorý sa ju vybral hľadať. Spolu sa vrátili. Michael chápal prečo musela odísť, zase jej odpustil. Žili sekne spolu, dokonca im Boh požehnal deti.

Odpustiť iným, čo jej urobili, bolo oveľa ľahšie, ako odpustiť samej sebe. Už ju netrápili nočné mory, ani pochybnosti o sebe.

Napíš odpoveď

husle
OK knihy