Ako som kreslil osu

Len celkom nedávno som dostal pod stromček tablet Genius G-Pen F509. A keďže som dosť zaneprázdnený človek, tak po krátkom odskúšaní bol darček pekne krásne odložený v šuplíku. No, ale keďže ďalšie Vianoce sa blížia, vybral som ho a kreslil s ním pár hodín. Nakreslil som poriadne štipľavú osu a pridávam aj mini postup.

S tabletom sa kreslí celkom fajn, len som si mylne myslel, že ním môžem nahradiť klasické kreslenie ceruzkou na papier. Vyskúšal som viacero programov a postupov, ale výsledok bol slabší. Jedným slovom kreslenie a maľovanie ceruzkou či štetcom je originálny postup a škoda ho nahrádzať tabletom. A naopak tablet je dobrá vec a sú k nemu osobitné postupy kreslenia.

Ja som si našiel tento http://www.steeldolphin.com/htmltuts/painting_steps.html photoshop tutorial. V tomto postupe autor nakreslil osu. Výsledok, ako vidíte, je pôsobivý.

osa vzor

Tak som sa pustil do práce. Originál fotku podľa ktorej autor nakreslil nemám k dispozícii. Tak som použil nasledovnú fotku.

osa

Najprv som si vytvoril novu vrstvu a do nej nakreslil obrysy.

2

Potom som pridal čierne a žlté plochy.

3

V ďalšej vrstve som urobil tieň pod osou.

4

Tmavšou žltou, oranžovou a svetlo hnedou som pridal tiene na telo osy. Ďalej som pridal svetlá pomocou svetlejšej žltej, bielej na žlté časti a šedú na čierne časti. Na cele telo osy som pridal šum, čím sa kresba stala viac reálnejšou. Potom som tenkým štetcom dokreslil chĺpky na trupe.

5

Nakreslil som obrysy krídel v ďalšej vrstve. A v ďalšej novej vrstve som urobil výplň krídel bielou a žltou. Na túto vrstvu som použil aj priehľadnosť.

6

Na záver som pridal pod tú osu pozadie. No a takto vyzerá moja štipľavá osa vo finálnej podobe. Samozrejme, že sa líši od tej osy z tutorialu. K lepšiemu výsledku sa
zrejme dopracujem použitím iného štetca a pod. Ale aj tak som k kresbou spokojný. Veď je to prvá serióznejšia kresba tabletom. A samozrejme teším sa na svoje ďalšie kresby.

osa final

Detect language » Slovak

Detect language » Slovak
 

Detect language » Slovak


Detect language » Slovak

Detect language » Slovak

Napíš odpoveď

husle
OK knihy