Zameraný na cieľ

zameranie
Ak chceš prísť do cieľa, musíš si ho najprv vybrať a potom nesmieš byť roztržitý a poletovať ako lístok vo vetre. Jedným slovom musíš byť zameraný na svoj cieľ.

Bez zamerania to proste nejde. Videl si poletujúci lístok vo vetre? Asi ťažko možno hovoriť, že ten lístok má svoj cieľ. Jednoducho sa s ním vietor pohráva. Ak nemáš cieľ, tak sa podobáš na ten lístok vo vetre. Len s tým rozdielom, že s tebou sa pohrávajú životné okolnosti, ľudia v tvojej blízkosti a tvoja náladovosť či roztržitosť.

Príkladom zamerania môže byť svetlo. Ak je svetlo rozptýlené, je len svetlom. Ale ak sa sústredí napr. pomocou lupy, tak dokáže podpáliť papier. A ak ho koncentrujeme ešte viac, tak ako laser prereže aj oceľ. V koncentrácii svetla je jeho úspech.

Nič nie je účinnejšie a úspešnejšie, ako jasne zamerané životné ciele. Ľudia, ktorí toho najviac dosiahli sú najviac zameraní. Preto nech je tvojím heslom: “zabúdam na to čo je za mnou a vytrvalo uháňam za tým, čo je predo mnou”. Ak chceš byť úspešný prestaň byť povrchný. Zatiahni na hlbinu. Svoje ciele si starostlivo vyberaj. Nerob všetko, ale radšej si vyber len to čo má pre teba najväčší význam. Veľa vecí je dobrých, ale len niektoré majú pre teba zmysel.

Ak už máš cieľ neobzeraj sa napravo ani naľavo ale kráčaj za ním. Nepočúvaj ľudí, čo ťa od neho chcú odradiť, ale radšej si vyberaj ľudí, ktorí tiež chcú niečo v živote dosiahnuť. Oni ťa skôr povzbudia ak ti bude ťažko. Koncentrácia totiž nie je samozrejmá v našich životoch. Ak si koncentrovaný a zameraný, tak si aj úspešný. Ak nie si, tak tieto vlastnosti úspešných ľudí treba trénovať každý deň. A k tomuto ti prajem všetko dobré.

Napíš odpoveď

husle
OK knihy